معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: توسعه ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی ایران از اولویت‌های دولت سیزدهم است که توسعه هم‌زمان چند میدان برای ذخیره‌سازی در حال اجراست.

مجید چگنی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: تمرکز جزیره‌ای هر کشور در حوزه فناوری‌های گازی، زمینه‌ساز تحول در سطح تعاملات بین‌المللی نمی‌شود، از این رو، هم‌افزایی مشترک فناورانه برای تقویت صنعت گاز میان کشورهای گازی لازم است.

وی ادامه داد: الگوی همکاری ایران و روسیه در زمینه فناوری در قالب پلتفرم مشترک همکاری در حوزه‌های اولویت‌دار، آموزش نیروی انسانی متخصص، تبادلات فناورانه و یا ایجاد لابراتورهای مشترک توسعه فناوری‌های گاز، مراکز مشترک تحقیق و توسعه، دیپلماسی علم و فناوری و حضور در مجامع جهانی در حوزه علم، فناوری و نوآوری‌های گازی می‌تواند توسعه یابد.

چگنی با بیان این که الگوی سنتی تجارت گاز باید تغییر کند، گفت: الگوی خریدار- فروشنده باید به الگوی ایجاد مرکز مبادلات تجاری با توجه به هاب یا مراکز مبادله انرژی منطقه‌ای در جهت شکستن محدودیت‌ها و تحریم‌ها تغییر کند.

معاون وزیر نفت در امور گاز در ادامه، تصریح کرد: برای شکستن محدودیت و تحریم‌ها، رقابت‌های غیرسازنده باید تغییر کند و به همکاری‌های آینده نگر و سازنده تبدیل شود. سطح همکاری‌های کشور در حال حاضر با اوراسیا در حال توسعه است اما هنوز هم فرصت‌های زیادی داریم که باید از آن استفاده کرد.

وی  افزود: شبکه گازی شمال به جنوب باید شکل گیرد و گاز از روسیه به جنوب خلیج فارس انتقال یابد. این موضوع سبب می‌شود که طرح‌های صادرات و واردات توسعه پیدا کند اما سهل انگاری سبب می‌شود که بازارهای نو ظهور با ال.ان.جی. (گاز طبیعی مایع) کشورهای غیر همسو تامین شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به این که این موضوع نیازمند راهبرد شبکه مبادله گاز و خرید فروش دوجانبه گاز است، اظهار کرد: در این زمینه باید چند محور را در نظر بگیریم؛ یکی از محورها تبادلات فناوری و تحقیق و توسعه است که باعث هم افزایی مشترک می‌شود و باید یک مدل همکاری بین ایران و روسیه در حوزه اولویت دار تدوین شود.

وی ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان ایران با حمایت وزارت نفت و شرکت ملی گاز در حال حاضر قادر به ساخت اقلام پیچیده در صنعت گاز مانند کولد باکس های کرایورژنیک ،توربوکمپرسورهای کوچک مقیاس ،انواع کاتالیست ، نشت یاب های لیزری  از جمله تولیدات این شرکت‌ها هستند و ما آماده تعاملات با روسیه و دیگر کشورها هستیم. از این رو تفاهم نامه خانه گاز ایران با انجمن گاز روسیه نخستین گام مهم در این راستاست.

چگنی تأکید کرد: ما به دنبال تجارت گاز به روش LNG هستیم  ولی بدلیل تحریم های ظالمانه به تاخیر افتاده است . لیکن برنامه‌هایی متعددی برای توسعه در دستور کار قرار دارد. اولویت استفاده از LNG به استقرار واحدهای کوچک و متوسط مقیاس تغيير کرده است . لذا همکاری مشترک برای واحدهای  کوچک مقیایس LNG در گام اول و سپس ایجاد واحدهای بزرگ مقیاس LNG در گام دوم از اهداف پیشنهادی هستند.

معاون وزیر نفت در امور گاز اظهار کرد: توسعه ذخیره‌سازی زیرزمینی گازطبیعی ایران از اولویت‌های دولت سیزدهم است که توسعه هم‌زمان چند میدان برای ذخیره‌سازی در حال اجراست.

توسعه طرح‌های ذخیره‌سازی برای متعادل کردن شبکه سراسری گاز کشور

چگنی ادامه داد: توسعه ذخیره‌سازی از ابزارهای مهم در به تعادل رساندن شبکه گاز است و افزون بر پیک‌سایی مصرف، جریان مداوم در تجارت گاز را فراهم می‌آورد.

وی ادامه داد: ضرورت استفاده از امکانات مشترک برای دستیابی به فناوری‌های تجاری شده هلیوم، هیدروژن و فناوری‌های پیشران در پالایش گازطبیعی از مهم‌ترین نکات مورد پیشنهاد بنده است. محور الگوسازی مشترک برای چشم‌انداز جایگاه گاز در سبد انرژی جهانی و تدوین تراز گازی مشترک بی‌شک برنامه ریزی بدون داشتن دیدگاه مشخصی از وضع آینده امکان‌پذیر نیست، همچنین بررسی سناریوهای مختلف آینده برای اتخاذ سیاست صحیح لازم است.

معاون وزیر نفت در امور گاز افزود: سناریوهایی که بر مبنای مسیرهای مختلف، رشد اقتصادی و سیاست‌های تغییر اقلیم و پیشرفت فناوری روندهای مختلف آینده را نشان می‌دهند. هم‌اکنون الگوی جهانی انرژی در مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی وابسته به وزارت نفت ایران توسعه یافته و بر مبنایآن، سناریوهای مختلف ترسیم شده و در حال توسعه است.

معاون وزیر نفت در امور گاز خاطرنشان کرد: بهره‌گیری از تجارب یکدیگر می‌تواند در توسعه اینگونه الگوها راهگشا باشد تا بتوان وضع دقیق‌تری از آینده بازار جهانی و منطقه‌ای گاز و تدوین برنامه‌های مشترک همکاری ترسیم کرد.

وی تصریح کرد: در اینجا پیشنهادی مشخص به مجمع گاز روسیه دارم که تراز گازی سالانه کشور ایران و کشورهای اوراسیا که ظرفیت‌های عرضه و تقاضاهای مشترک گازی کشورهای هم‌پیوند را نشان می‌دهد را در اولویت  همکاری مجمع گاز روسیه با خانه گاز ایران قرار دهند.

 

برچسب ها: گازرسانی ، ذخیره گاز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار